Mgr. Roxoliana Sadirová

Vyrůstala v umělecké rodině, hudba, tanec a jeviště ji provázejí celý život. Je absolventkou Státní taneční konzervatoře a fakulty žurnalistiky na Státní univerzitě. V letech 1987-1999 působila v ansámblech Akademického tance pod vedením významných pedagogů, nejlepší školu však dostala od svého otce Vladimíra Sabolty, dnes zasloužilého umělce Ukrajiny. Tančila v divadlech a vystupovala v různých televizních show a pořadech. Jako pedagog vyučovala základy choreografií na I. stupni gymnázia v letech 1987-1997. Od roku 1992 vedla pět let dětský taneční kolektiv Radost zaměřený na klasický a současný tanec.

Jiř řadu let působí jako učitelka tanečního oboru Základní umělecké školy Neratovice.

V roce 2003 si založila soubor moderního tance ROXTON, kde vytváří funkční základnu pro více tanečních žánrů. Je autorkou vítězných choreografií v různých tanečních stylech, jak na celostátních, tak i na mezinárodních soutěžích.

Oblíbená roční doba: léto *** Oblíbený spisovatel: Lev Nikolajevič Tolstoj *** Oblíbený zpěvák/zpěvačka: Michael Jackson *** Oblíbená země: Francie *** Oblíbená barva: modrá *** Oblíbený film: Tanec s vášní